sve kategorije

Prevare za zimsko održavanje opreme za ekstruziju plastike

Vrijeme: 2022-01-28 Učitavanja: 3

Dobar rad proizvodne linije
od uobičajene njege


Došla je zima 2021., a oprema za ekstrudere mnogih kupaca sa sjevera bit će obustavljena na duže vrijeme. Tvrtka Jwell podsjeća sve korisnike da obrate pažnju na pripreme za suspenziju prije blagdana, te da održavaju opremu za ekstruziju kako bi vaša oprema nastavila raditi i u novoj godini.

1

01 Održavanje opreme za ekstruziju

Specifične mjere su sljedeće:
1. Sveobuhvatno očistite prašinu na električnim komponentama unutar električne upravljačke kutije, usredotočujući se na čišćenje pretvarača, pretvarača i PLC-a. Komprimiranim zrakom možete puhati zrak unutar komponenti, ali ne smije biti vlage. Zategnite labave kabele i žičane spojeve; provjeriti izolaciju kabela, te na vrijeme zamijeniti komponente koje su stare ili loše spojene.
2. Zabilježite svaki ocijenjeni parametar na zaslonu računala i provjerite ga prije sljedećeg pokretanja. Ako se utvrdi da se razlikuje, unesite ga prema snimljenim podacima.
3. Provjerite prednju i stražnju mlaznicu za podmazivanje glavnog motora, zamijenite i dodajte mast i provjerite jesu li jastučići za cvijet šljive oštećeni. Provjerite ima li u mjenjaču nenormalne buke i dobro napunite i zamijenite ulje mjenjača u mjenjaču. Otvorite mjenjač, ​​pažljivo očistite pokretne dijelove i kutiju, očistite ležajeve; zamijenite ulje za podmazivanje;
4. Očistite vodeni put ekstrudera i ispraznite nakupljenu vodu u sustavima za dovod i odvod vode kako biste spriječili pucanje cjevovoda u hladnoj zimi.
5. Provjerite čišćenje vodenog puta rashladne bakrene cijevi u jezgri kalupa. Ispustite vodu iz pumpe za vodu, vakuum pumpe i svih filtera kako biste spriječili hrđanje i smrzavanje lopatica pumpe. Nakon isključivanja, očistite materijal između čahure i klina, a otvor za dovod treba premazati uljem protiv hrđe i zatvoriti folijom za omatanje.
6. Provjerite jesu li pokretni dijelovi svake opreme dovoljno podmazani. Osobito često radni vijak, valjak, ležaj, vodilica i drugi dijelovi mogu spriječiti zaglavljivanje pokretnih dijelova zbog preniske temperature, što utječe na normalnu proizvodnju. Ležajeve, kardanske osovine itd. potrebno je redovito dodavati mašću
7. Provjerite i ispravite instrumente koji prikazuju tlak, struju, napon, brojanje mjerača itd.; provjerite stanje grijanja svakog grijaćeg elementa i zamijenite oštećene grijaće i osjetne elemente.
8. Ispraznite materijal unutar vijka prije isključivanja kako biste spriječili povrat materijala kada se sljedeći put uključi. Izvadite vijak i nanesite ulje na cijev vijka kako biste spriječili hrđu i koroziju. Rastavite i očistite vijak, cijev i glavu prema situaciji; izmjerite vanjski promjer vijka; provjerite istrošenost i ožiljke unutarnje stijenke cijevi i čahure. Sameljite i obrežite lokalne ogrebotine i neravnine na radnoj površini dok ne bude glatka i ne visi.
9. Prije sljedećeg pokretanja, molimo pomoću multimetra izmjerite postoji li kratki spoj između trofaznih vodova i trofaznog voda na masu kako biste spriječili da miš pregrize žicu i izazove kratki spoj.
10. Svi lanci lančanika napunjeni su uljem za podmazivanje, a svi izloženi dijelovi skloni hrđi tretirani su obradom protiv hrđe.

2

02 Razdoblje održavanja opreme za ekstruziju

Specifično razdoblje održavanja je sljedeće:
1. Ulje u mjenjaču treba mijenjati svakih 4000-5000 sati rada, najmanje jednom godišnje;
2. Ležajeve, kardanske osovine itd. potrebno je redovito dodavati mašću;
3. Svaka tri mjeseca treba provjeriti koncentričnost i istrošenost gumene podloge na spojnici;
4. Element filtra ulja hidrauličkog sustava potrebno je mijenjati jednom svakih šest mjeseci, a tlak u spremniku energije potrebno je redovito provjeravati;
5. Temperaturni sustav vodenog valjka redovito čisti izmjenjivač topline i kamenac, a preporučeni ciklus je jednom u šest mjeseci;
6. Ako se valjak i valjak za hlađenje ne koriste dulje vrijeme, treba ih premazati uljem protiv hrđe i zamotati pamučnom krpom.
7. Gumeni valjak za izvlačenje treba redovito čistiti losionom bez ulja, a ako se ne koristi dulje vrijeme potrebno je učiniti tretman protiv starenja;
8. Električni ormar treba redovito provjeravati komponente, a komponente koje stare ili imaju slab kontakt treba zamijeniti na vrijeme;
9. Za vrijeme praznika na kraju godine zastoji su dugi. Prije zastoja, opremu priključenu na vodu treba čisto isušiti kako bi se spriječilo zamrzavanje (puknuće).

3
03 Preventivne mjere za drenažu i antifriz

Prije praznika potrebno je dobro isprazniti sljedeće dijelove i izmjeriti antifriz:

4

04 Unaprijed pripremite rezervne dijelove za habajuće dijelove

Nakon puštanja ekstruderske opreme u pogon, nakon dužeg vremena rada, potrebno je unaprijed pripremiti rezervne dijelove za habajuće dijelove, planirati rezervne dijelove i unaprijed dogovoriti nabavu.

1. Grijaći prsten za bačvu i grm.
2. Termo par.
3. Spojni jastučić za cvijet šljive.
4. Brtveni prsten mjenjača.
5. Glavne četke motora.
6. Glavni ležaj motora.
7. Svi kuglični ležajevi potisnog ležaja i mjenjača.
8. Zupčanik reduktora ili osovina zupčanika.
9. Remenica ili spojnica na osovini motora.
10. Tablica za kontrolu temperature.

5

6

Još jednom hvala na povjerenju i podršci Jwellu. Ako imate bilo kakvih pitanja, možete u bilo kojem trenutku nazvati glavnog direktora relevantne profesionalne tvrtke.

Razmotati
whatsapp WeChat
VRH
0
Upitna košarica
    Vaša košarica je prazna
prazanistraga